lyckas skriva en gang varje dag. otroligt!

hejhej
Den har dagen var en annorlunda dag. Lite sovmorgon sen var jag oerhort sugen pa indisk mat sa vi gick runt pa stan utan att hitta nagon sa det vart lite nudla o bambuskott, de va trist men nu har vi letat reda pa ett gatukok som har kebab och indiskt, dar blir de nog lunch imorgon.

Efter det tog vi en pickup-taxi till en liten stad 1,5mil bort dar dom har massa djurfarmar och vaxtodlingar. Vi han med elephant camp och monkey school. En riktigt miss var dock att inte ladda kamerabatteriet sa den la av nar vi skulle ga ifran elephant camp. Far forsoka beskirva apskolan som var riktigt underligt och lite hemsk ur vasterlandssynvinkel. Ursprungsiden ar att trana upp apor for att plocka kokosnotter, de ar supersnabba och kan hoppa mellan traden vilket blir svart for manniskor. Sa dom utbildade apor till det ,men for besokarna  var det bla en 30min show dar olika apor gjorde allt fran att plocka kokosnotter,spela basket,cykla,leka blommforsaljare, armhavningar,situps,bakatvalter ner i en damm for att leta pengar pa botten. Sen i en bur vid sidan om dar inga andra turister var hittade jag mina favoritapor, gibbonapa, 2svarta honor  och en vit hane, Sa vi kopte varsin banan till dom och satt och tittade en stund.

Innan dess var vi pa elephant camp dar aven elefanterna hade lart sig spela fotboll,kasta pil, mala tavlor osv. Dom hade elefantridning som lat intressant men vi andrade oss nar en elefant fick nagon knapp och borjade springa runt och hade sonder sin sadel totalt. Som tur var satt ingen turist pa sadeln.
Vi kopte en klase bananer och nagra pinnar som dom gillar, sa nar vi hittar en elefant emilia vill mata stracker hon fram nagra bananer med ena handen, dock sa har hon allt annat i andra  handen vilket elefanten ser och hinner ta nastan allting inklusive emilias hand, sa nu har hon ont i handen och lite smaradd for elefanter :D De bananer som blev over gav vi till en elefantbebis, som finns pa bilderna under.

Igarkvall var vi pa thaiboxning, vi fick ett schema over figherna och blev lite forvanade nar det stog vikt 35. Kan det vara nagot annat matsystem an kilo tankte vi men efter 45min forsening av starten sa kom det in tva smapojkar, lite val brutalt da den ena van pa knockout, Sen vart det lite aldre men inga knockouts, riktigt segt blev det tillslut sa vi gick hem innan det var slut. Men nu har vi sett det iaf :)

For nan timme sen nar vi skulle ata middag gick vi forbi ett riktigt fint stalle och tankte titta pa menyn for att se priserna pa en lyxrestaurang, dock var priserna likadana som pa andra stallen sa vi gick in direkt och bestallde for mig blev det en pizza och emilia tog en grilltrallrik. Nar maten kom sag vi varfor det var samma priser som andra stallen, det var ETT grillspett och lite lok,gurka runtom, ingen potatis. Och jag fick nog varldens minsta pizza, halva storleken av en svensk barnpizza. Det var inte sa lyckat, men annu en skumm sak upplevd.

Och sa dagens bilder:1. Emilia med elefantmaten innan det "forsvann" 2. Nagra tavlor som elefanterna malat. 3. En elefant pa showen kom in med ett  femte ben, valdigt mycket fnitter bland thaifolket 4. 9manaders elefant 5. Som fick lite bananer, mamman ocksa.
 


Imorgon ar det nyarsafon och vi har inga planer alls, men det blir nog bra iaf.
GOTT NATT AR
Hors nasta ar! /J

Dagens update

Igar var vi pa nattmarknad och jag kunde inte motsta att kopa en breitlingkopia, det roliga var att den var riktig bra gjord da den gar utan batteri och sekundvisaren gar i ett svep utan att ticka fram som den gor pa dom riktiga. Och en fin axelvaska i linne att alla smasaker man stoppar pa sig.

Japp idag har vi vandrat runt i gamla delen av chiang mai, det ar avgransad med en exakt kvadratiosk flod runtom, och vi bor faktist innanfor i den gamla delen. Vi har sett en hel del gamla tempel har ocksa och sa hyrde vi en bastmatta och satt i en park halva dan, matade gigantiska fiskar som fanns runtom i dammarna. Dom var iaf 50cm+.  Sa har vi tant ljus o lagt blommor framor budda "for good luck" men det ar nog mer "ta valdigt mycket overpris for att du ar utlanning good luck"


Lite bilder ocksa.
1. En del av parken 2. Emilia gor en konstig min fram ett kungamonument 3. Jag tander pa ett ljus (notera mitt blamarke pa armen, spelade paintball i djungeln pa koh tao med dykledarna och nagra till, fick ett liknande skott pa halsen och handen ocksa.) 4. Fanns tva styckena munkar som satt i glaskupor, nar folket forsan sa gick vi fram nara och sag att det var en vaxdocka, men vaaaldigt realistik. 5. Emilia hittade en alternativ arbetsplats, chiang mais lassmed. Kanske kan starta ett samarbete :)
Dagens update

Nu blir det middag, har varit sugen pa en biff lange och vi hittade ett bra stalle tidigare idag. Vaaldigt bra :D
/J

Hela dykgruppen, jag ar 3e fran vanster. Kollar luften :)

Hela dykgruppen, jag ar 3e fran vanster. Kollar luften :)

En liten dykbild fran 2a av de 4dagarna kursen pagick, valdigt lyckad kurs men synd dock att det blaste sa mycket att man knappt sag nagot.. Iaf efter att akt tag fran 18.00 till 08.30 kom vi fram till chiang mai, vi hade bokat boende pa natet vilken var en ren chansning men det ar nog det finaste vi bott pa hittils. Riktigt bra!


Jag maste erkanna att kameran vi kopte ar jattefin och bra men sahar i efterhand skulle man nog kopt en bra kompakt digitalkamera, man orkar aldrig slapa med tegelstenen och annu mindre visa att man har den ifall nan annan inte kan skilja pa ditt och mitt. Men de ar ju lite flashigt iaf, fick tillochmed en kommentar som var "how ya dooing" av ett gang proffsfotografer i ankor wat.

 Lite blandat, jag provar utrustningen, katamaren till ko tao, bangkoks tagstation och sist emilia posar pa taget.

Klicka pa bilderna for att forstora dom


hejhej! /J


Back in BKK again!

Hejhallaaa emilia by the table!

Julbordet var det basta vi varit med om lange, vi fick skinka, kottbullar, rodbetssallad, sill, lax, kalkon, agg ja nastan allt! Det kandes riktigt svenskt och det basta med hela julbordet var den kokta potatisen..! ANTLIGEN! haha man ater ju bara nudlar och ris har nere, nastan iaf :)

Maste saga tack till alla som skrev och skickade sms med God jul, har sjalvklart inga pengar pa mobilen och internet anvande vi inte pa pa hela julafton.

Julbordet iaf igen, vi var 12 svenskar vid varat bord och sen var det ca 38 andra gaster dar och forvanandsvart fa svenskar! Sa dom fa svenskar som fanns fick sjunga snappsvisor sa som sma grodorna och helan gar. En mycket lyckad julafton, efter julbordet blev det namligen dans nastan hela kvallen vilket ar, som manga vet, en av mina favoritsysslor.
Vi larde kanna tva andra svenskar + en hollandare som hangde med oss ut efterat. Hollandaren hette Sven Torsten.. normalt namn? haha men han var riktigt trevlig och var valdigt fascinerad av oss :) Bra pa att dansa med for den delen!

Nu ar vi iaf i bangkok igen, vi hade hoppats pa att fa komma ivag till norra thailand inatt men taget var fullt sa vi aker imorgon klockan 18.00 thai tid till Chang Mai. Nu ska vi bara ragga upp ett hotell till dit, hoppas det gar :)

Nej over and out,
GOTT NYTT AR om jag inte hinner fram till datorn igen.

Massor av kramar Emilia

En dag kvar till Julafton!

Hejhalla!
Nu ar det bara en dag ifran julafton och man kanner inte alls av julstammningen. I Bangkok fanns det ratt mycket sadant i shoppingcentrena osv men har ar det bara.. jaa folk som ar intresserade av att dyka. Idag ar det sista dagen pa dyknordarnas kurs, jag angrar mig faktiskt inte att jag tog det utan jag ar glad att jag hoppade over det. Paniken skulle stiga upp till oronen om jag forsokte!
Jocke klarade iaf skrivtestet galant, som man maste gora, han fick bara ett enda fel. Inte daligt va? Man fick ha tolv fel. Go jocko go jocko!

Lite mer om varan julafton, planerna hittils;
1. Eftersom vi missar kalle kl 3 (da visserligen klockan ar 22.00) sa ska vi hyra en dvdspelare och se filmer som vi kopt. Det sjalvklara valet blev "Team America" eftersom det var halften av gangets favorit film och halften inte sett den.
2. Efter filmen ar det dags att gora sig iordning sa alla tar sig till sitt rum infor kvallen da vi ska ata svenskt julbord. Visserligen med inslag av thai eftersom dom inte far tag i sill sa det blir seafood :)
3. Jag och jocke kommer sakna Metas goda kaker och sant sa vi har kommit pa hur vi ska lyckas gora mintkyssar. Vi koper mentos (vilket ats troget har nere eftersom dom har sa goda smaker) och trycker till en chokladbit i dom. Tricket ar att man maste lata mentosen ligga i solen ett tag sa dom blir mjuka. Nastan lika goda som Metas bakverk :) (hoppas vi iaf)

Nae om jag inte hinner in imorgon sa

GOD JUL!

Em

Update Koh Tao

Hejsan!
Nu sitter jocke pa teorilektion medan jag sitter med min kara sjuka van emmy vid datorn. Hon ar ganska sjuk sa jag har hjalpt till med lite med dt lilla jag kan. Jag sjalv ar inte heller sa pigg, snorig som sjutton och kan inte andas pa natterna men ganska pigg om dagarna.
idag ska iaf jocke prov dyka for forsta gangen, i poolen dock men det blir nog skoj. Jag ska forsoka lagga upp bilderna jag far pa dom idag.
Hoppas min familjs resa till down under gar bra, ska forsoka ringa dom..

Nu ar det iaf bestamt, vi ska ata svenskt julbord pa julafton!!! Jag ar lycklig, for dom har rodbetsallad och kottbullar.. men ingen prinskorv :( Jaja man kan inte fa allt :D

Nej ska ga nu, snart dags att fota dykarnordarna ;)

Saknar allihopa, gestapo du lamnade mig forst! men jag kommer och halsar pa dig till varen :D Grattis till dom 19aren. Vardelos alder eg.. :P

Koh Tao

Hejsan allihopa, everybody!
Nu ar vi pa koh tao och ser fram emot att fa fira en svensk jul tillsammans med en massa annat svenskt folk. Mycket val formulerad mening :P
Resan hit var spannande, 8 timmars buss resa med start fran 21.00 fran bkk. Sen sa skulle vi aka "speed boat" fran fast landet. Valdigt stormigt var det, katamarnen tog narmare 2 timmar och vagorna var inte att leka med, nastan alla som var med pa baten forutom besattning spydde konstant. Det var de absolut varsta jag varit med om, till och med jocke spydde!
Men nu ar vi framme, har sovit en stund pa dan gatt runt och checkat stallet och aven hunnit med middag+film. Nu har vi sett da vinci koden, spannande film faktiskt men kanske inte den basta.
Jag har blivit forkyld igen, massa folk pa bussen som var krassliga och alla vet ju hur det gar med ac da..

Jag och en annan svensk tjej, emmy, ska troligen ga en matlagningskurs pa torsdag medan resten av ganget tar sitt dykcert. Ska bli valdigt roligt!

Nee over and out, hoppas tjocka familjen far en bra resa ner till Australien!


KRAMAR!
en kattbild

leaving bkk

Tjehooo allihopa!
Jovisst blir vi trotta av att resa ocksa men nu ar jag pa fotter igen :D
Idag firas min och jockes 4 ars dag sa grattis till oss, vi firar det med bio hehe igen. Har om dan sag vi nya bond filmen aven om den inte ar sa nya langre men den var G-R-Y-M :D Vi var overlyckliga efter att ha sett den. Idag blir det dock Eragon, nan som hort talas om den? Verkar kool iaf :)
LEVINA! Jag har mailat tillbaka dig, sa titta nu innan du aker annars tanker inte jag maila igen! :P Btw kan du skicka over Johhny och Karens nr till australien innan ni aker dit? Skulle vara bra du vet :)
Dukig jocke som har lagt in bilder ocksa, fast den dar javla kameran gor sa stora format sa vi far knappt in dom... :S

Btw, om man nu onskar sig nagot fran thailand sa far man vara vanlig att meddela det for vi har lite svart att lista ut och dessutom inte sa mycket plats over till presenter. Alla i den narmasta familjen dont have to worry dock :)

Just nu saknar jag den lilla lurviga saken som brukar sova hos mig varje morgon och springa runt som en tok tills han far sin promenad. Jocke kan dt ju inte vara eftersom han sitter brevid mig men Sigge.. aaah denna mjuka tuss som ar sa socker sot.. Jag blir alldeles tarogd jag tanker pa honom. Haha jag ringde forresten mamma har om dan, vara nara grata da jag saknar familjen enormt! Men a andra sidan, ska jag klaga som far fira min jul i 30 graders varme? :)

Lars du skulle iaf gilla MBK (shopping center) massa frascha klader.. Du far nagon pallra dig hit nagon dag :)

Over and out, hor av mig mer nar vi ar framme i Koh tao, mmm 8 timmars nattbuss! Kramaaar!!

Emilias tillstand just nu

Emilias tillstand just nu

fast bilden blev visst at fel hall. Klockan ar nu fyra pa eftermiddagen och emilia sover, jag sitter har framfor datorn.Idag har vi framkallat en engangskamera vi hittade i vattnet nar vi va ute med en fiskebat pa ko chang, vi va ute en heldag och snorklade,som tur var fanns det 20 kort kvar att ta sa vi fick lite undervattensbilder.
 
Idag har Emilia varit och sytt upp 3st sidenskjortor, tror de blev 500sek hos skraddaren. Tricket som tuktukforarna gor har i bangkok ar att dom sager ett valdigt lagt pris, ex 2svenska kronor for att skjutsa runt en till alla turistgrejjer i stan, en heldag.. det dom "glommer" bort att beratta ar att man maste stanna vid ett gang olika firmor, ex skraddare,hantverksbutiker osv osv da tuktukforarna far sin bensin och lon betalt av dessa som vill ha kunder till sig. Sa igar blev vi korda en hel dag for en krona och fick besoka 2skraddare.. ratt bra anda och thailanda sager bara -"its our system" Men dom ville inte lyssna nar jag forsokte saga att deras system var ratt kasst..

Vi har aven hunnit boka buss och batbiljett till koh tao. har lagt upp 4st bilder till.
http://www.resedagboken.se/Default.aspx?documentId=3&userId=131119&section=myimagegalleries&journeyId=144622

hejhej
/J




Bangkok

Vi kom tillbaka till bangkok igar efter en 8h bussfard. Vet inte vad dom holl pa med men lang tid tog det.
Vi hittade ett lugnt och bra guesthouse pa en bakgata till den storsta "backpackergatan" har i bangkok.

Nu har vi precis atit varsin omellet och fruktshake och skulle ladda upp lite bilder.... Men datorn vill inte ta emot varat minneskort sa det far vanta lite. Kanns som bloggen ar nagot bildlos.

Den 19e ska vi iaf vara pa ko tao och da ska jag ta open water dykcertifikat. Fick 10procents rabatt pa kursen plus att boendet blev bara halva pengen iochmed att jag gar kursen. Sa vi fick en bungalow for 200baht vilket ar 20kr per person. :-)
Vi hade tankt aka ifran ko tao den 26dec ungefar for att ta oss upp i norra thailand, sen in i laos.

Ikvall blir det bio!
hejsvejs
/Jocke


Daily news from thailand

Hejsan allihopa.
Vi ar kvar pa samma stalle pa ko chang tillsammans med fyra svenska underbara tjejer. Vi har haft det riktigt skont dom senaste dagarna och sett vattenfall och lugna badstallen.
   Idag vagade vi oss pa det forbjudna, hyra moppe och tro mig det var ingen hitt! Ingen av tjejerna som vi korde med hade kort vaxlat men som tur var hade alla korkort sa lite raddade var vi. Det jobbigaste var inte att vanja sig vid att kora pa fel sida av vagen utan det valdigt branta backarna som slutade med att vi fick putta upp mopparna for backen. Gissa om vi kommer ha traningsvark imorgon?!
   Just nu bor vi en simpel bungalow med ett rum pa ca 8 kvm, tva meter fran vatten med en lite balkong och tva hangmattor! Toaletten och duschen ar gemensam, inte sa farligt tankte jag men toaletten ar ett hal i marken med en plastring runt och duschen.. jaa det innebar osa vatten over sig med en skopa. Sa vi blir aldrig riktigt rena!! Jag langtar nastan till Bangkok nu, for det ar varat nasta resemal. Vi ska ge oss av sen till ko tao och snorkla och fira jul med totalt 15 svenskar. Det kommer nastan blir som vanligt, fast med 30 graders varme.
  Det ar namligen svalare har an i kambodja, det landet saknar jag lite for dess enkelhet men det ar skont att slippa se fattigdomen varje dag! Sjukt nog var de battre pa engelska i kambodja an i pa ko chang, hur kan detta handa?!

Jag ska ga och kopa glass nu, har kopt ett par birkenstock for 40 kr forresten, riktig najsa (stallet for sandaler carina) men det fanns bara i strl 38 vilket borde vara ungefar 40 sa jag trampar sonder dom lite, men bade jocke och jag kan pressa ner fotterna.

Har inte hunnit ringa, forlat! Har skickat ivag lite vykort nar vi lamnade kambodja men jag vet inte om dom kommer fram. Saknar er iaf och den svenska maten, saknar varat hus och doften av hemma :)
Men livet som backpacker ar sjukt kul, nya manniskor varje dag. Jag sager som manga andra: "Hemma bra men borta bast!"


Vill avsluta med jockes citat av stranden har som dok upp forsta gangen i kambodja:
"Det som goms i sand, kommer upp ibland" Sa sant!

Ha dt bast allihopa, kramar och pussar till er alla

Emilia (jocke latar med tjejerna nere pa hotellet:)

ko chang

  Nu har vi varit pa ko chang i thailand ett par dagar och det ar riktigt skont har, inga patrangande motoforare, inte mycke forsaljare osv. Vi kom hit  efter en annorlunda busstur fran siem reap , bussen var forsenad 2h och  vagen ar  inte dirket kand for att vara  den basta,  ingen asfalt  och mycke gropar!  Vi gick upp kl  0600 och var framme vid farjelagret ungefar 20.00
vi kom forsent till farjelagret sa batarna ut till ko chang hade slutat  ga, sa det blev en overnattning pa andra sidan.

Nu bor vi  pa ett mysigt och valdigt valdigt spartansk stalle. Tree house lodge, allt ar byggt av pinnar, aven restaurangen som ar byggd pa palar ute i vattnet. Valdigt mycke flumm och  hippiekansla, men det ar ratt roligt.  och allt ar valdigt billigt.

Imorgon tankte vi ge oss ut pa en tur till nagra av de 57 oarna haromkring, det ar som en thailands  skargard.
  De va en heldagstur med mat och snorkling.  for 100kr p/p. 
 Vi  funderar aven pa att ta oss ner till sodra thailand for att fira julafton, kanske pa ko tao,  Vi traffade ett  gang tjejjer fran laholm som skulle dit och dyka.  Dom akte med till samma stalle nu som vi  bor pa ocksa.
 Och efter jul har vi  ca 1manad kvar att resa runt pa men  haken ar att man bara far 30dagars visum at gangen sa vi funderar pa att resa runt i norra thailand sen in i laos. Far se hur det blir med det. Orkar inte skriva mer nu for tangentbordet ar helskumt,  det blir mellanslag hela tiden av sig sjalv, det kanske marks.
   hejhopp.
/jocke

pa bilden syns inte ens halften av storleken pa trappan.

pa bilden syns inte ens halften av storleken pa trappan.

Angkor/Siem Reap

Hejhej. Efter 10h bussfard, dock i en bra buss, kom vi fram till siem reap igar, det ar staden narmast tempelomraderna. Folket har har nog hittat sina korkort i ett flingpaket, eller sa har dom inget. Det enda som galler ar full gas eller broms sen anvand tutan sa mycket det bara gar, alla tutar pa alla. Langst ''motorvagen" tar alla sig fram, fran lastbilar till sma barn pavag till skolan.

Vi kom iaf fram till busstatioen har i siem reap efter solen gatt ner och nar man satte ner foten utanfor bussen var DOM DARA overallt. You want tuktuk sir, sir sir sir, please tuktuk. motobike miss, hello. please tuktuk.! Och sadar later 1person, synd bara att dom var 30st runt oss. Till slut bestamde sig emilia for en som verkade kunna bra engelska. Han ar nu varan personliga chauffor, 12dollar heldag och da kor han en vart man vill pa kvallarna ocksa... tur att vi tog en som kunde engelska, han har lagt upp en 3dagar plan for oss och han kan mycket. Valdigt skont!

Vi hade sett oss om lite innan efter nagonstans att bo sa vi akte till Moms gusethouse direkt. Lite dyrt jamfort med innan. 15$/natt men da ingar allt. stadning varje dag, varmvatten o badkar, kabeltv, kyl med fria vattenflaskor osv. Men vada 15dollar ar inte mer an 50kr per person. Men anda lyxigt.

Idag borjade vi kl 08.00 Med att besoka det storta templet, ankor wat. Har massa bilder pa kameran men det ar alldeles for segt att ladda upp har, far branna bilderna pa skiva sa man kan tomma minneskortet. efter det akte vi till Ankor thom, Tha phrom (templet som ar med i Tomb raider och indian jones tror jag, djungeltemplet) Och aven lite smatempel runtom. Avslutade dagen med en titt over en stor sjo med fina stenar/monument runtom.

Emilia har aven trotsat sin hojdskrack och gatt upp for en jattebrand o vaaaldigt lang trappa. Emilia e skrajsen snart kommer bajsen :) Bilder kommer pa det med. Och mycket trappor blir de, upp o ner overallt, de ar bast att inte ha skostorlek over 30 om man ska passa pa dom trappstegen. Vi tror krille fatt sin byggteknik av trappor harifran, paminner lite om hur varan trapp pa framsidan var, fast 10gg varre.


hors senare. nu ska vi ata. (igar blev det cambodianks 3rattermeny a 3,5dollar/per person)

Jocke


daily news

Hej pa er! Emilia har som vanligt :) Fast Jocke star ju bakom mig :P
Vi har det som vanligt super skont i varmen och antligen fatt var forsta solbranna, yepp yepp! Vi har inte brannt oss, vilket maste vara forsta gangen for mig utomlands att inte gora.
Har precis pratat med mamma, ringde via natet vilket innebar en fordrojning pa en minut ungefar haha neee jag skoja men det kanns sa!
Jag forsokte ringa Levina och Danne ocksa men dom var for trotta for att svara! Haha nej daaaaa, faktum ar att varje gang jag forsoker ringa min stor stora stora syster sa funkar det inte, kanske en forbannelse?

Nu vill jag bada for jag svettas ihjal plus att man ar nastan alltid ensam pa stranden. Det ar lite konstigt faktiskt for om det ar cirka 10 stycken pa stranden sa gar alla forsaljare direkt till oss, speciellt till jocke haha. Han maste se extra turistig ut, eller sa ar vi blekast. Eller vanta det ar vi absolut inte! har satt varre tro mig!

Nej men hej hopp dara jag citerar Bert som vanligt:
"Hey baberiba dara! ah, jag maste sluta roka" hoho lika roligt varje gang, bara ingen missuppfattar det dar och tror att jag roker?!