sista dagarna

Hej!
Nu  ar det ju bara emilia som skrivit allting men jag kan ju skriva lite ocksa
Sen sist jag skrev (efter djungeltrekkingen pa borneo for 3v sen ungefar) har vi hunnit med en hel del, mer an jag trodde man kunde pa en manad bara. Vi har varit over nastan hela malaysia (forutom vastra kanten)

Vi flog ju till singapore efter borneo.. det var skont med lite miljobyte och kul att se hur staden sag ut pa insidan da jag bara akt forbi det pa havet utanfor och da sag man inte mer an skyskraporna. Vi han med det mesta pa en dag, akte mycket tunnelbana vilket sparde tid (och pengar) At mat i Little india, besokte den "konstgjorda" on sentosa island langst i soder dar dom byggt upp olika attraktioner, marknad i chinatown, gick och tog en titt pa det beromda raffles hotel dar singapore sling uppfanns tidigt 1900tal, strosade runt langst vattnet i det populara bar/restaurangomradet clark quay och sen var det hem och sova.

Efter singapore stamplade vi ut visumet akte buss over bron som binder malaysia och singapore samman och fick ett nytt malaysiskt visum. Nu var det dags for emilias bada och sola sa vi akte till narmsta o...4h bort fran singapore. Tioman islands, inte alltfor paradislik o men den var valdigt mysig, och dar traffade vi aven det svenska paret sm emilia skrivit lite om, Alex och Malin, som vi rest med fram tills igar (plus ett avbrott pa 2-3 dagar da dom ocksa skulle se singapore)
 
Sen tog vi oss vidare till nasta o, men den ligger hogst upp i norr sa det skulle bli en bussresa pa 10-12h sa vi valde att stanna i en by lite narme for att sen aka vidare nasta morgon, vi hamnade i en valdig muslimsk stad da vi bade somnade och vaknade till bone-utrop plus en galen tupp utanfor. Efter vi samlat krafter och pengar (finns ingen bankomat pa oarna) sa tog vi bussen till farjelagret och vid lunchtid kom vi fram till denna valdig vackra o, pehrentian islands. kristallklart vatten, lang sandstrand och bara sand pa heeela botten. Vi snorklade och sag en stor havsskolpadda,haj, massa Hitta Nemo fiskar och 20-30 andra fiskar i olika storlekar och farg.

Nu var det dags for lite miljobyte igen sa vi hittade en minivan/buss som tog oss fyra till Cameron highlands som ligger i centrala malaysia pa 1500-2000m hojd. Och klimated var som svensk var/ tidig host ungefar. Tjockt tacke pa natten, ingen ac/flakt, och sa fick man kla pa sig for att inte frysa ihjal under natten.. Det var som att resa till ett annat land, eller som att alperna blivit invaderat av malaysier och indier. Alpstugor, grona falt, dricka te och scones... Vi tog en halvdags guidat tur som tyvarr inte alex och malin kunde aka med pa da dom blivit daliga i magen av maten vi at till middag dagen innan, vi gick pa indisk restaurang och det var ganska (j*vligt) starkt.
Men jag och emilia hade en lyckad tur da vi fick aka pa teplantade och visning i tefabriken, en teplockare plockar ungefar 40-60kg teblad/dag och tjanar ca 40sek/dag. inget hojdarjobb kanske.. Sen var vi pa ett stort rosplantade som hade utsikt over hela byn, cactusfarm, jordgubbsplantade,bifarm och sen "butterfly garden" dar dom hade mer reptiler och skalbaggar an fjarilar.. Och guiden tyckte man skulle halla i allt sa nu har jag hallt en gigantisk grashoppa i hande som gnagde pa min tumme, en tusenfoting, odla, olika konstiga skalbaggar, en stor skoldpadda m.m.

Imorse lamnade vi iaf cameron highlands och alex & malin och tog en buss mot kuala lumpur.. det visade sig vara en riktig lyxbuss med en satesrad pa vanster sida och tva pa hoger, inte som vanliga 2 + 2 satesbussar.. Sa vi kunde breda ut oss rejalt. Vi kom fram hit vid lunchtid och vi har shoppat sen dess, hardcore-shoppers eller ja iaf jag. Emilia gar det lite trogt for pa den fronten, men vi far se om hon kan spratta ivag lite pengar imorgon.

En till rolig grej var det forsta jag kopte.. i chinatown skulle jag kopa 5tshirtar fran samma stand, Han skulle ha 180 ringit (malaysiska valutan) forst, sa far jag ner det till 120 efter ett tag, men da upptacker jag att vi inte har tillrackligt med pengar sa jag fragar efter narmsta bankomat och emilia far sitta pa en pall tillsamans med forsaljarna och vanta, men inget av vara kort fungerar sa jag gar tillbaka och sa far vi folja efter forsaljarn till en annan bank som alltid fungerat med vara svenska kort innan men inte heller dar fungerar nagot av dom. Vi gar tillbaka och han borjar se lite besviken ut for han ser att han inte kommer fa det han vill ha for dom (120) Sa jag skramlar fram det jag har i planboken 64ringit.. han funderar en liten stund... tar 60ringit och tackar for affaren!

...Sa med 4ringit kvar, typ 8kr, ska vi klara oss i tva dagar och kunna shoppa,ata och ta oss till flygplatsen !?
Vi gar runt till alla bankomater men inget fungerar, sen gick vi till en bank som kunde ge oss pengar over disk, sa dom drog korter dar och sa skrev dom upp passnummer sa fick vi ut pengar sa vi klarar oss.
Kan varit nagot med kontakten mellan bankerna justda eller nagot for det fanns pengar pa kortet.. ska testa imorgon och se.

Vi var inne i djuraffaren igen har i chinatown dar vi tog kort pa engelska bulldoggen i nagot av dom forsta inlaggen och fragade efter den men den hade blivit sald for nan vecka sen... nu for de runt en aust-bulldog dar istallet (vad de nu ar, sag mer ut som en pittbull) som kakat upp det mesta som gick. Valdigt konstigt att se hundar i en affar, dom hade de mesta allt fran dvargpudel till mastif.

Det ar jattesvart att kopa saker till folk, dels stammer inga storlekar med svenska och sa finns de mest klader, eller skrap typ knivar,tandare,souvernirer osv som ingen vill ha eller har anvandning for. Om nagon onskar nagot speciellt sa skriv har a.s.a.p!
Tjohej

Kommentarer
Postat av: simon

hej jag kommer till arlanda och hämtar er
imorgon!saknar er ! kram från simon

2007-10-12 @ 16:05:19
Postat av: Lars & Meta

Hej hemskt mycket hej å int behöver vi någon grej.
Stort tack för alla trevlig och målande reseberättelser, ni har verkligen varit kanonduktiga på att låta oss följa med er på er resa och välkomna hem!!!
Kramar Lars & Meta

2007-10-12 @ 17:18:42
Postat av: Ronja

Fin sida du har! Har du designat den själv? Om inte, var hittar man isåfall designen du använder? Tack :)


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback